درحالی که شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در اطلاعیهها و مصاحبههای متعدد، در دو هفته اخیر بهصورت پیدرپی حذف کارت سوخت آزاد جایگاهداران را تکذیب کرده است، گزارشهای مردمی و برخی اظهارات با تکذیبهای پیدرپی همخوانی ندارد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر مطلوب بودن ذخیرهسازیهای سوخت کشور، گفت: هیچ بحثی درباره افزایش قیمت بنزین در کشور مطرح نیست.
مدیر هماهنگی و نظارت بر عملیات شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ضمن انتقاد از مصرف بالای بنزین در خودروهای تولید داخل و تأکید بر ضرورت اصلاح این روند، گفت: اگر قرار باشد با همین رویه پیش برویم، احتمال واردات بنزین برای سال آینده دور از ذهن نیست.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: جمعآوری کارت سوخت جایگاهداران صحت ندارد و هماکنون کارت سوخت آزاد جایگاهداران به میزان کافی در جایگاههای سراسر کشور وجود دارد.
پس از آنکه رئیس صنف جایگاهداران کشور اعلام کرد که در روزهای اخیر شاهد مشکلاتی بابت سهمیه گازوئیل خودروهای دیزلی هستیم که بعضا با اعتراض مالکان خودرو همراه بوده و البته جایگاهداران در این مورد تصمیمگیر نیستند، مدیرعامل شرکت پخش فراوردههای نفتی در این رابطه توضیحاتی ارائه کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: هیچ ابلاغیهای در خصوص حذف کارت سوخت جایگاهداران از چرخه عرضه بنزین نداشتهایم و شایعاتی که در فضای مجازی منتشر شده، صحت ندارد.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: کیفیت سوخت ارسالی به این کشور مطابق استانداردهای مدنظر افغانستان است، هرچند ممکن است برخی محمولهها هم استانداردهای این کشور را پاس نکنند و محموله دچار مشکل شود.
کمکاری شرکت ملی پخش موجب شده است که به مدت سه سال در انتشار «آمارنامه مصرف فرآوردههای نفتی انرژیزا» تاخیر ایجاد شود و شفافیت اطلاعات در این حوزه تحتالشعاع قرار گیرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه کشور صادرکننده محموله ۵۰۰ هزار لیتری بنزین به افغانستان مشخص نیست، گفت: تاکنون از ورود هیچ محموله بنزین ایران به افغانستان جلوگیری نشده و ممکن است این محموله برای کشور دیگری باشد که از مسیر ایران به افغانستان ترانزیت شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در واکنش به خبرهایی در خصوص حذف کارتهای سوخت جایگاه داران و احتمال افزایش قیمت بنزین، این موضوعات را تکذیب کرد و گفت: هیچ تصمیمی در این موضوعات اتخاذ نشده است.
سخنگوی دولت با رد خبر افزایش قیمت بنزین، گفت: منظور رئیس جمهور از گرفتن تصمیمات سخت اقتصادی، خصوصی سازی و مبارزه با رانت خواران بود نه افزایش قیمت بنزین یا دیگر حاملهای انرژی.
مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: بیش از ٢٠ میلیون تن از محصولات بنزین، گازوئیل، نفتا و گاز مایع طی سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ صادر شده که این اقدام با ارز آوری بیش از هفت میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلاری برای کشور همراه بوده است.
با وجود اینکه طرح بحث ارزان فروشی بنزین از سمت کمیسیون انرژی و معاون وزیر نفت بازتاب زیادی به همراه داشت،ولی مشخص نشد مدارک این پرونده به مراجع قضایی فرستاده شده یا عقب نشینی صورت گرفته است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: آنچه باعث نگرانی است موضوع فراوردهها است، روسیه روزانه حدود 2.5 میلیون بشکه صادرات فراوردههایی مثل ، گاز مایع ، روغن پایه ، مازوت و گازوئیل دارد که بازارهای کشورهای همسایه را تحتتاثیر قرار میدهد.
ویس کرمی، مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: پیشنویس مقدار افزایش حقالعمل در دو حوزه سوخت مایع و سیانجی در محل سازمان برنامه و بودجه به نتیجه رسید.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه در دو ماه نخست سال، نزدیک پنج کشتی صادرات فرآورده داشتیم، گفت: ظرفیت پالایشی کشور هم اکنون روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه است.
مدیرعامل شرکت نفت سپاهان گفت: در حال طراحی و ساخت مخازن جدید روغن در بندرعباس به ظرفیت ۴۰ هزار تن هستیم که این مخازن در نیمه نخست خرداد به بهره برداری خواهند رسید.